Iedere onderwijsorganisatie verdient een professional organizer

Deze week als study-organizer gestart op het Horizon College. De komende maanden ga ik twee dagen per week studenten met een achterstand begeleiden naar het diploma. Voor mij een hele mooie opdracht, omdat ik hiermee mijn oude en nieuwe beroep samenbreng.

Eerder was ik op het Horizon College al gestart met het begeleiden van managers en docenten om hun e-mail, agenda en documenten beter te organiseren. Vooral in deze tijd kan een professional organizer veel beteken binnen een onderwijsorganisatie.

Steeds meer aandacht van docenten, opleidingsmanagers en ondersteunende medewerkers gaat naar taken die geen bijdrage leveren aan hun kernactiviteiten. Hierdoor verdwijnt een deel van hun enthousiasme en betrokkenheid. Door deze taken beter te organiseren blijft er meer ruimte over voor de dingen die er echt toe doen.

Ook studenten hebben steeds meer moeite zich te focussen op wat werkelijk belangrijk is om hun studie af te ronden. Door alle informatiestromen en afleidingen zien ze vaak door de bomen het bos niet meer. Ouderwetse studievaardigheden alleen bieden niet altijd soelaas. Een study-organizer brengt daarnaast structuur en overzicht en leert ze te reflecteren over het eigen studiegedrag.

Een professional organizer kan een wezenlijke bijdrage leveren aan het productiever werken, verhogen van het werkplezier en zeker ook aan de groei van studenten binnen onderwijsorganisaties. Ik vind dat iedere onderwijsorganisatie een professional organizer verdient.