Studiebegeleiding        

Ben jij iemand die zijn studietaken steeds uitstelt en daardoor achterop is geraakt? Neem je wel de tijd om te studeren, maar word je steeds afgeleid?
Heb je geen overzicht over je studie en vind je het lastig om te bepalen wat echt je aandacht nodig heeft. Ik help je om effectiever en efficiënter te studeren. Zuijdam Organizing biedt individuele studiebegeleiding met een persoonlijke aanpak, waarbij het om nieuwe vaardigheden leren gaat waardoor je je studie beter kunt organiseren.

 

Planning
Samen maken we een overzicht van alles wat je nog moet doen. Als je taken opschrijft vergroot je daarmee de kans dat je ze ook uitvoert. Als je dingen opschrijft blijft het niet in je hoofd zitten en krijg je rust in je hoofd.
Uit het gemaakte overzicht halen we de weektaken, die we opdelen in korte acties. Hoe concreter de acties, hoe minder kans dat je ze voor je uit gaat schuiven.

Structuur
Per week maken we een overzicht welke blokken je voor je studie gaat agenderen. Hierbij kijken we wat jouw energieritme is en welke tijd voor jou het meest geschikt is om te studeren en er de minste afleiding is.
Hierbij proberen we tot een regelmatig studieschema te komen.

Prioriteren
Per dag bepaal je aan welke taken je gaat werken en welke prioriteit ze hebben. Je start de dag met de acties die de hoogste prioriteit hebben. Op deze manier voorkom je dat je aan taken gaat werken die niet echt je aandacht nodig hebben op dat moment.

Tijd
Aan alle acties koppel je de tijd die je nodig denkt te hebben om de actie uit te voeren. Hierdoor leer je steeds beter inschatten hoeveel tijd een taak nodig heeft.

Afleiding
We inventariseren welke afleidingen er voor jou zijn en hoe we die kunnen elimineren. Dit kan je telefoon zijn, internet op je laptop, maar ook verzoeken van vrienden om samen leuke dingen te doen.

Informatiestromen
Samen bekijken we je informatiestromen en proberen we die te optimaliseren. Welke berichten moet je wel en niet lezen en hoe zorg je ervoor dat je belangrijke informatie niet mist.
Je krijgt handvatten om duidelijke berichten op te stellen.

Evalueren
Iedere dag evalueer je zelf hoe het gegaan is en maak je je actielijst voor je volgende studieblok. Wekelijks evalueren we samen. We bespreken waarom dingen goed en minder goed gaan en verfijnen vervolgens de strategie.

 

Resultaat
·      Een overzichtelijke planning en actielijst
·      Een regelmatige studiestructuur
·      Werken aan taken die prioriteit hebben
·      Inschatten van de juiste benodigde studietijd
·      Daadwerkelijk uitvoeren van je studietaken
·      Controle over je berichten
·      Blijvende vaardigheden om je studie beter te organiseren
·      Minder stress en meer rust in je hoofd

 

Kennismaking

We starten met een gratis kennismaking. We bespreken jouw wensen en doelen en hoe ik je daarbij kan helpen. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal één uur.

 

BOOG leefstijlprogramma

Heb je ook het gevoel dat alles je boven het hoofd groeit? Lig je 's nachts te piekeren hoe je werk en privé beter in balans moet brengen? Maak je je zorgen om je gezondheid omdat je niet weet hoe je tijd moet maken om gezonder te leven? Stress is vaak een vicieuze cirkel: geen energie om te sporten, te druk in je hoofd om te kunnen ontspannen, geen tijd om je huis en werk op orde te houden en geen puf om gezond te koken. Wil je deze vicieuze cirkel doorbreken? Volg dan een BOOG-training bij Zuijdam Organizing. Een methode die bestaat uit de vier pijlers: bewegen - ontspannen - ordenen - gezond eten. Een holistische benadering om stress te verlagen en je energieniveau te verhogen. Aan de hand van  een intakegesprek bepalen we samen met welke pijlers we aan de slag gaan.

Resultaat

 • Meer energie.
 • Meer tijd om te ontspannen.
 • Meer structuur in je werkdag.
 • Een georganiseerd huishouden.
 • Handvatten om gezonder te leven.
 • Een betere nachtrust.
 • Een leuker en gelukkiger leven.

Een opgeruimd huis

Je kent het wel, je hebt het druk en komt er niet meer aan toe om je huis aan kant te krijgen. De spullen stapelen zich op en je raakt het overzicht kwijt. Wil je graag rust en ruimte maar weet je niet waar je moet beginnen, dan kun je de hulp van Zuijdam Organizing inschakelen. Ik help je om in korte tijd de ruimte en het overzicht weer terug te krijgen.

 

Kennismaking

Voor een kennismaking kom ik bij je thuis en maak ik een inschatting van de situatie en de nodige werkzaamheden. We bespreken jouw wensen en doelen en hoe ik je daarbij kan helpen. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal één uur. Indien we samen besluiten aan de slag te gaan stuur ik je een offerte. In deze offerte staat hoe we het aan gaan pakken, hoeveel tijd ervoor nodig is en wat de kosten zijn. Je weet dan precies waar je aan toe bent.

Na het ondertekenen van de offerte kunnen we aan de slag. Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.

 

Aan de slag

Samen gaan we aan de slag volgens het opgestelde plan. We ordenen je spullen en richten waar nodig opnieuw in. Ik ben er om je te ondersteunen met het maken van keuzes. Alleen jij kan bepalen of er iets weggegooid kan worden. Een sessie duurt maximaal drie uur. Je zult versteld staan hoeveel we samen in drie uur kunnen bereiken.

 

Follow-up

Twee weken na mijn bezoek bel ik je om te horen of het lukt om zelf je spullen goed te ordenen. Mocht je nog behoefte hebben aan een vervolgafspraak, dan plannen we die gelijk in. Het telefoongesprek is gratis.

 

Resultaat

 • Minder stress.
 • Je voelt je weer thuis in je opgeruimde huis.
 • Je weet waar je spullen liggen.
 • Je hebt handvatten om je huis opgeruimd te houden.
 • Meer tijd over om leuke dingen te doen.

Een georganiseerde administratie


Groeit je administratie je boven het hoofd? Heb je behoefte aan meer overzicht en weet je niet waar je moet beginnen, dan kun je de hulp van
Zuijdam Organizing inschakelen. Ik help je om weer grip op je administratie te krijgen.

 

Kennismaking

Voor een kennismaking kom ik bij je thuis en maak ik een inschatting van de situatie en de werkzaamheden. We bespreken jouw wensen en doelen en hoe ik je daarbij kan helpen. Het kennismakingsgesprek duurt maximaal één uur. Indien we samen besluiten aan de slag te gaan stuur ik je een offerte. In deze offerte staat hoe we het aan gaan pakken, hoeveel tijd ervoor nodig is en wat de kosten zijn. Je weet dan precies waar je aan toe bent.

Na het ondertekenen van de offerte kunnen we aan de slag. Aan het kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.

 

Aan de slag

Samen gaan we aan de slag volgens het opgestelde plan. We verzamelen al je administratie en stellen een voor jou handig systeem op, waarmee je zelf eenvoudig je administratie kunt bijhouden. Een sessie duurt maximaal drie uur. Je zult versteld staan hoeveel we samen in 3 uur kunnen bereiken.

 

Follow-up

Twee weken na mijn bezoek bel ik je om te horen of het systeem bevalt. Mocht je nog behoefte hebben aan een vervolgafspraak, dan plannen we die gelijk in. Het telefoongesprek is gratis.

 

Resultaat

 • Minder stress.
 • Je kunt eenvoudig je administratie terugvinden.
 • Je hebt handvatten om je administratie geordend te houden.
 • Meer tijd over om leuke dingen te doen.

Tarieven particulieren

Startpakket voor particulieren

3 uur coaching, inclusief: intakegesprek, plan van aanpak en follow-up

€ 165,00 vrijgesteld van btw

 

Uurtarief

€ 55,00 vrijgesteld van btw

 

Strippenkaart 

5 strippen
5 uur coaching

€ 225,00 vrijgesteld van btw

 

10 strippen
10 uur coaching

€ 495,00 vrijgesteld van btw = 1 uur gratis

 

Eén strip staat voor één uur coaching. De kaart is flexibel te gebruiken binnen een periode van twee jaar na uitgifte.

De kaart is niet overdraagbaar aan anderen. Niet gebruikte strippen worden niet vergoed.

 

Cadeaubon particulier

Alle bedragen mogelijk vanaf  € 55,00

 

Afspraken afzeggen

Afspraken binnen 24 uur afgezegd worden in rekening gebracht.

 

Reiskosten

Geen reiskosten binnen de gemeente Alkmaar. Daarbuiten € 0,20 per kilometer.

Voor reistijd >30 minuten geldt het uurtarief.

Parkeergeld voor kosten van de opdrachtgever.

Tegemoetkoming in de kosten

Je hoeft de samenwerking met een professional organizer niet altijd uit eigen zak te betalen. Zuijdam Organizing heeft een overeenkomst voor Wmo begeleiding afgesloten met de gemeenten Alkmaar, Castricum, Uitgeest, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk en Bergen.

Houders van een PGB met indicatie ‘individuele begeleiding’ kunnen de diensten van een professional organizer hieruit laten betalen. Actuele informatie over het PGB kun je vinden op de website van Regelhulp , pgb via het Sociaal Wijkteam of de Wmo-consulent in de gemeente waar je woont.