Zuijdam Organizing 1 jaar

In september bestond mijn bedrijf Zuijdam Organizing 1 jaar. Tijd om aandacht te besteden aan deze verjaardag.
Na mijn avontuur op Curaçao begon ik in Nederland weer helemaal bij nul. Midden in de coronatijd heb ik besloten om voor mezelf te beginnen. Geen eenvoudige opdracht, maar wat heb ik in een jaar tijd al veel bereikt. Het vak ‘organizer’ is heel breed, het heeft me daarom wel even tijd gekost om de juiste richting te bepalen. Ik heb ontdekt dat ik me toch het meest comfortabel voel op de zakelijke markt. Met mijn ervaring in het onderwijs is deze sector dan ook de doelgroep die me hierin het meest aanspreekt. Ook heb ik sinds kort mijn nieuwe en oude beroep met elkaar verbonden door studenten te begeleiden die moeite hebben de eindstreep te bereiken.

Mijn eerste jaar als ondernemer
In mijn eerste jaar heb ik de opleiding Organizer voor de zakelijke markt afgerond. Een hele praktische opleiding die met veel passie werd gegeven door twee ervaren organizers.
Met hulp van Dezignus is er een mooie website en huisstijl tot stand gekomen, waar ik heel trots op ben.
Ook heb ik mijn eerste digitale product in de markt gezet, een handleiding in de vorm van een werkboek om je huis weer aan kant te krijgen. Zo kon ik in coronatijd toch klanten bedienen.
Ik heb individuele en groepstrainingen timemanagement verzorgd aan managers en medewerkers in het onderwijs.
Verder ben ik gestart als studie-organizer met het begeleiden van studenten om ze meer timemanagementvaardigheden en structuur bij te brengen. De eerste student heeft het diploma inmiddels in het vizier.
Onlangs heb ik een WMO-overeenkomst getekend, waardoor ik nu ook bevoegd ben om begeleiding vanuit de WMO te verzorgen.

Klant van het eerste uur
Mijn oude werkgever het Horizon College was mijn eerste klant. Hiervoor heb ik mijn eerste managers en docenten begeleid bij het meer grip op de werkdag krijgen. Ook ga ik binnenkort workshops verzorgen aan studenten.

Aan de achterkant
Ik heb ook de tijd genomen om me te bekwamen in het online boekhouden, verschillende folders gemaakt, trainingen geschreven, stappenplannen gemaakt, cursussen gevolgd en veel gelezen. Ook aan de achterkant was er veel te doen.
Voor een startende ondernemer is netwerken heel belangrijk. Daarom heb ik me aangesloten bij ZIJ Onderneemt een groep ondernemende vrouwen die elkaar inspireert en ondersteunt. Ook ben ik lid geworden van de NBPO, de beroepsvereniging van professional organizers. Hier heb ik afgelopen jaar veel opgestoken van meer ervaren collega’s.

Waar ik op dit moment mee bezig ben
Voor komend jaar wil ik mijn bedrijf verder ontwikkelen en me ook richten op mensen die kampen met hun gezondheid en gebaat zijn bij meer structuur in hun leefstijl en werk.
Hiervoor heb ik een eigen methodiek geschreven die ik verder onder de aandacht wil brengen.
Ook wil ik meer digitale producten ontwikkelen op het gebied van timemanagement. Een laagdrempelige manier voor klanten om meer structuur aan te brengen in de e-mail, agenda of documenten.
Een ding is zeker, ik hoef me komend jaar niet te vervelen.

Wat de toekomst gaat brengen
Ik heb enorm genoten van mijn eerste jaar als ondernemer. Het is leuk om eigen baas te zijn, dingen te bedenken en uit te proberen, aan niemand toestemming te hoeven vragen maar dingen gewoon te doen.
Al met al een enerverend jaar. Vol vertrouwen ga ik het tweede jaar in met Zuijdam Organizing. Een jaar waarin ik verwacht nog meer mooie trajecten aan te kunnen bieden aan iedereen die meer structuur en overzicht nodig heeft.